Onderhoud van speeltoestellen

Uw speeltoestellen zijn bij ABOS altijd in goede handen.

Meer over onderhoud

De noodzaak van goed onderhoud

Een belangrijke factor in het langdurig behoud van uw toestellen is onderhoud. Bij aanschaf kan het daarom al belangrijk zijn om na te denken over de keuze van materialen. Immers is de levensduur van hout over het algemeen minder lang dan bijvoorbeeld kunststof of metaal. ABOS kan u hierbij advies geven en samen met u kijken welke materialen de beste prijs/kwaliteit verhouding bieden. Hierbij wordt natuurlijk ook naar het landschap en de omgeving gekeken. U kunt zich voorstellen dat in een bosrijke omgeving toch eerder voor hout gekozen wordt dan voor kunststof of metaal. Eenmaal het toestel geplaatst, is het natuurlijk prettig dat het toestel in een optimale staat blijft verkeren. Daarom heeft ABOS vakkundig en speciaal opgeleide monteurs, die werken volgens de nieuwste richtlijnen. Ons moderne wagenpark is grotendeels uitgerust met Euro 6 motoren en is speciaal en volledig uitgerust voor het onderhoud van speel- en sporttoestellen. Al tijdens de inspectie of controle ronde worden er (in opdracht) kleine reparaties uitgevoerd.

Hierbij moet gedacht worden aan het afwerken van houten delen, het aandraaien van bouten, moeren en schroeven, het monteren van ontbrekende afdekdoppen, maar ook het oplossen van een simpele verstrikking of vingerbeknelling is mogelijk. Vooraf kan tevens een maximum bedrag per locatie/toestel worden afgesproken. De uren worden niet in rekening gebracht, de materiaalkosten wel. Op deze manier blijven de kosten voor u als opdrachtgever laag doordat mankementen, soms met een hoge urgentie, direct opgelost kunnen worden tegen relatief lage kosten.

Direct offerte aanvragen

De voordelen van onderhoud door ABOS:

De speeltoestellen blijven in topconditie

De speeltoestellen gaan jaren langer mee

Onze medewerkers zijn snel ter plaatse

Vooraf een nauwkeurige schatting van de kosten

De inspectie die door ABOS wordt uitgevoerd geeft u niet alleen veel informatie over de onderhoudsstatus maar er wordt ook een nauwkeurige schatting van de reparatiekosten weergegeven, zodat u op voorhand een aardige kostenindicatie heeft. Daarbij worden reparaties ook nog eens geschaald op urgentie, zodat er een kostenoverzicht gecreëerd wordt tussen ernstige en minder ernstige gebreken. Voordat een reparatie tot opdracht komt wordt er altijd een offerte door ABOS opgesteld en met u doorgenomen. Voor het aanpassen en/of het vervangen van ondergronden, maar ook voor het verplaatsen van grotere toestellen, werkt ABOS samen met erkende bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. ABOS blijft daarbij uw aanspreekpunt en coördineert de werkzaamheden, waardoor de overlast op locatie tot een minimum beperkt blijft. Indien vóór de reparatie de inspectie of controle is uitgevoerd door ABOS worden de uitgevoerde werkzaamheden verwerkt in het logboek. Van de uitgevoerde reparaties worden zowel voor als na de werkzaamheden foto’s gemaakt zodat u een duidelijk beeld krijgt van de uitgevoerde werkzaamheden. De mogelijkheid bestaat om na de reparatie een nieuw of aangepast inspectierapport per mail op te vragen.